Hjertemotion i 25 år

Skrevet mandag d. 16. april 2018

1a) Inga og Tonni Solskov 25 år med hjertemotion  sdr  dav

Inga og Tonni                           Fysioterapeut                                      Henrik Løvig

Solskov                                         D. Moreleon                                   siddende i midten

Hjertemotion i 25 år.

Hjerteforeningen i Køge, har haft hjertemotion i 25 år.

”Sølvbrylluppet” blev fejret sammen med de 45 hjertepatienter, der i dag går på de tre hjertemotionshold. Det blev fejret med kaffe og hjemmebagte kanelsnegle.

Formanden for Hjerteforeningen, Køge, Tonni Solskov præsenterede 3 veteraner, som var indbudt til den lille festlighed. De har hver på deres område været involveret i starten af hjertemotionen for 25 år siden.

Den første er Inga Solskov, der i 1991 var med til at starte lokalafdelingen her i Køge området og siden 1993 har været den centrale figur og koordinator for hjertemotionen. Hun møder så vidt muligt op hver torsdag på motionsaftenerne sammen med hendes mand, Tonni.

Den anden er Detlov Moreleon, der var den første fysioterapeut/instruktør. Hun stod i spidsen for hjertemotionen i 8 år. Hun var særdeles respekteret og værdsat af motionsdeltagerne.

Den tredje er Henrik Løvig, der var med på det allerførste hjertehold, der startede hjemme i Inga og Tonni’s dagligstue på Ølbyvej, og siden har Henrik elektronisk registreret de fremmødte og har hvert år lavet en fremmødestatistik for hjertemotionsdeltagelsen.

På selve aftenen oplyste han, at vi gennem alle årene har haft 10 fysioterapeuter/instruktører, og at vi i de 25 år har haft 353 deltagere incl. de 45, der er aktive i dag. Der har været et fremmøde på 66,6% svarende til 28.077 antal totale gange.

Som et kuriosum præsenterede Henrik navne og adresser på de første 11 hjertepatienter, der var med fra starten.

Formanden understregede, at vi i dag har to kompetente og meget engagerede fysioterapeuter Linda Nielsen, der har været hos os i 13 år, og Pernille Hansen, der har været hos os i 6 år, efter at vi oprettede hold nr. 3.

Inga Solskov kommenterede fremmødeprocenten som værende fantastisk flot, når man tænker på, at deltagernes sygdomsforløb ofte har resulteret i længere perioder med fravær.

Videre sagde Inga, at det historisk skal med i billedet, at vi siden 2014 har haft og fortsat har et godt samarbejde med sundhedskonsulent Anne Birkedal, Køge Kommune, alt til gavn for Køges borgere og hjertepatienter.

Formanden rettede til slut en stor tak til de tre veteraner, Inga Solskov, Detlov Moreleon, Henrik Løvig samt Ninna Dahl Madsen, der er tilknyttet hjertemotionsholdet og sidst men ikke mindst til vores fysioterapeuter/instruktører Linda Nielsen og Pernille Hansen.

Alle de nævnte fik overrakt en buket blomster.

Tonni Solskov, formand for Hjerteforeningen, Køge, og kasserer i LK Motion Køge.tlf. 5666 1027 – 2040 5666.